onsdag 13 november 2013

Från idé till succé av Andreas Carlsson


Titel: Från idé till succé 
Författare: Andreas Carlsson
Förlag: Norstedts - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-1-304873-4
Språk: Svenska
Antal sidor: 203
Finns hos: Adlibris / Bokus 

******************************************************************************************************************
Handling: Från idé till succé är Andreas Carlssons personliga och motiverande karriärhandbok för dig som vill förverkliga dina drömmar och göra dina idéer till en lönsam affär. Utifrån sina egna erfarenheter ger multikreatören Andreas Carlsson råd om hur du bygger ditt varumärke, skriver en hit och paketerar och pitchar din idé till näringslivet på ett framgångs­rikt sätt.

Och när du äntligen lyckats måste förstås succén förvaltas, och allra helst upprepas. Med handfasta råd och personliga reflektioner inspirerar författaren till upprepade succéer och nya idéer. Även den mest drivna och talangfulla entusiasten kan råka ut för svackor och motgångar. Då finns det recept på motgift. Andreas guidar dig åt rätt håll och tipsar om omvägar kring idétorka, ängslighet och negativa tankar.

Andreas Carlsson går sin egen väg och vågar sudda ut gränserna mellan musik, reklam, varumärkesbyggande och entreprenörskap. I boken delar han också med sig av sina tankar om vardagen, kändisskapet, kärleken, framtiden och sin något ovanliga syn på livet. Livet där vi alla vill vara vinnare.
~Norstedts~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har läst Andreas Carlssons två tidigare böcker, "Live to win:låtarna som skrev mitt liv" samt "Dandy". Jag tyckte väldigt mycket om Live to win, det var en väldigt inspirerande och intressant bok, kan verkligen rekommendera den boken. Men nu ska jag ju prata om hans nya bok, Från idé till succé.

Jag gillar Andreas Carlsson. Han är ju en av de fantastiska låtskrivare som har satt Sverige på kartan. Hans musik spelas på var och varannan radiostation.

Den här boken är precis lika inspirerande som hans första bok. Detta är en bok som motiverar, inspirerar, peppar och med en massa jävlar anamma.
Boken är fylld av idéer och tips. Man skulle kanske kunna tro att den riktar sig till personer som ska starta företag eller har oändligt med pengar för att följa sina drömmar. Men den riktar sig faktiskt till vem som helst av oss, stora som små drömmar och mål, alla kan få ut något av denna bok.

Andreas har ett engagemang och drivkraft som lyser igenom. Jag har alltid tyckt att han är målmedveten och fokuserad och i denna bok får jag åter igen ett kvitto på att det är så. Han målar inte upp en bild av att allt ska vara så himla lätt här i livet. Vill man något får man jobba hårt för det.

Jag ser fram emot att läsa fler böcker av Andreas Carlsson.

Betyg: 3 av 5. 

2 kommentarer:

  1. Jag har Live to win i bokhyllan men den är ännu oläst, nu fick jag lite bättre förhoppningar om den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Live to win kan jag verkligen rekommendera. Det är lite mycket name dropping med jämna mellan rum men det är en bra och inspirerande bok.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.