söndag 24 november 2013

A Feast for Crows av George R.R Martin

Titel: A Feast for Crows
Författare: George R.R Martin
Förlag: HarperVoyage
ISBN: 978-0-00-648612-1
Serie: A Song of Ice and Fire #4
Språk: Engelska
Antal sidor: 852
Finns hos: Adlibris / Bokus 
******************************************************************************************************************
Handling: Crows will fight over a dead man's flesh, and kill each other for his eyes.

Bloodthirsty, treacherous and cunning, the Lannisters are in power on the Iron Throne in the name of the boy-king Tommen. The war in the Seven Kingdoms has burned itself out, but in its bitter aftermath new conflicts spark to life.

The Martells of Dorne and the Starks of Winterfell seek vengeance for their dead. Euron Crow's Eye, as black a pirate as ever raised a sail, returns from the smoking ruins of Valyria to claim the Iron Isles. From the icy north, where Others threaten the Wall, apprentice Maester Samwell Tarly brings a mysterious babe in arms to the Citadel.

Against a backdrop of incest and fratricide, alchemy and murder, victory will go to the men and women possessed of the coldest steel and the coldest hearts.
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste ut denna tidigare denna månad. Ännu en underbar bok av fantastiske George R.R Martin. A Feast for Crows är fjärde delen i A Song of Ice and Fire. Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag älskar denna serier, som jag älskar den.

Tredje boken, A Storm of Swords som är min favorit bok såhär långt slutade ju med världens cliffhanger så jag var väldigt peppad på att få börja på denna, trodde vi skulle bli inslängda i just den där cliffhangern. Men det fick jag snabbt veta att vi inte riktigt skulle hamna där på en gång.

I den fjärde boken dyker endast hälften av de karaktärer man är van vid att läsa om. Saknade många av mina favoritkaraktärer, framförallt Daenerys, och såklart Tyrion och Jon. Men Martin förklarar detta i slutet att det var tänkt att alla skulle vara med i fjärde boken, men den blev helt enkelt för lång när han väl var klar med den. Så då delar han upp den, så mina favoritkaraktärer kommer att dyka upp i femte boken, A Dance with Dragons. Sedan är ju Martin en sådan skicklig författare. Trots att vi inte fick läsa ur deras perspektiv så finns de med på ett hörn i denna bok, man får läsa om deras handlingar och äventyr genom andra karaktärer.
I denna bok får vi istället läsa en hel del ur Cerseis, Jamies, Briennes och en del andra karaktärers perspektiv. Även Arya och Sansa dyker upp lite i denna bok.

* Spoiler* Markera för att läsa:
- NEJJJJJJJJ!!! Brienne får inte vara död! Dog hon verkligen? Gillade verkligen henne och hoppas verkligen inte att det är sant. Fast då de hängde henne så lär det vara så. 

- Slutet på Sansas kapitel! OMG! Snälla, snälla, snälla låt det hända. Låt henne gifta sig med en Arryn som blir härskare över The Valey och sedan kan hon avslöja sig som en Stark och ta tillbaka det som är hennes, Winterfell. Flummig beskrivning jag vet men shit detta måste bara få ske.

- HA, karma is a bitch och nu är den här för att fånga Cersei. Äntligen får hon vad hon förtjänar. Ska bli intressant att läsa hur detta kommer sluta. 

- Halle freaking lujah, alla verkar inse att Daenerys är vägen till att vinna kriget. You go girl. Shit vad jag älskar henne.  

*Slut på spoiler*
  
A Feast for Crows är inte lika bra som A Storm of Swords och A Game of Thrones var. Den började lite segt och blev lite långsam på sina ställen men en hel del intressant händer och det är en mycket bra, spännande och välskriven bok. 

Ser så mycket fram emot att läsa A Dance with Dragons. Förväntningarna på denna bok är skyhöga. Jag har velat vänta några veckor med att börja på den, ska ta tag i den i december. Dels har jag velat vänta för att de är så himla tjocka pock det är mäktig läsning och så för att min väntan på nästa bok som ännu inte är klart, The Winds of Winter kommer bli tortyr. Jag vet att denna väntan kommer att plåga ihjäl mig.

Betyg: 4 av 5. 

Delar i serien: 
1. A Game of Thrones
2. A Clash of Kings
3. A Storm of Swords
4. A Feast for Crows
5. A Dance with Dragons

2 kommentarer:

  1. Har bara hunnit läsa första boken i serien ännu, men hoppas hinna med andra delen inom de närmaste månaderna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fortsätt på serien, den är verkligen så himla himla bra.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.