måndag 16 september 2013

Pojken från Herculaneum av Jan Ljusterdal


Titel: Pojken från Herculaneum
Författare: Jan Ljusterdal - Tusen tack för detta exemplar
ISBN: 978 8468 635 026
Språk: Svenska
Antal sidor: 385
Finns hos: Adlibris / Bokus /

******************************************************************************************************************
Handling: Pojken från Herculaneum är första delen i en planerad trilogi om svearna Amund och Björn. När historien börjar är Claudius kejsare i Rom och Sverige består av olika stammar som under vissa perioder idkar handel och umgås med varandra, men under andra perioder krigar om makt och ära. I Romariket bor befolkningen i städer med badhus och teatrar. I Sverige bor vi i enkla hus tillverkade av trä och med halm- eller torvtak som skydd mot väder och vind.
 
Amund och Björn växer upp i Håge by, någonstans i nuvarande Uppland. Efter att byn en iskall januarinatt blivit attackerad och bränd till grunden av fientliga stammar, tvingas den tolvårige Amund och den elvaårige Björn, fly för sina liv tillsammans med Björns far, Odd. Alla de andra av byns innevånare blir brutalt slaktade eller sålda som trälar. Vi får nu följa Amund och Björn på deras flykt söderut tills de når handelsplatsen Kivik i södra Skåne. Där växer våra vänner upp till unga män.
 
När händelserna i deras barndom till slut kommer ikapp dem, blir de båda kusinerna tvungna att fly vidare. De bestämmer sig för att ta sig till den romerska gränsen och där ansluta sig till de romerska legionerna. Nu börjar ett spännande, men farlig liv som legionärer i den mäktigaste armé världen hittills har skådat.
Ska Amund och Björn någonsin kunna ta sig hem till Håge igen och ta tillbaka det som så brutalt togs ifrån dem, den där iskalla januarinatten?
~Bokus.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har alltid varit väldigt fascinerad av romarriket och antikens Rom. Har alltid tyckt mycket om att läsa böcker samt se filmer som har med romarriket att göra. Därför blev jag väldigt sugen på denna bok när jag fick förfrågan av författaren om jag var intresserad att läsa hans debutbok.

Jag blev glatt överraskad av denna historiska roman. Pojken från Herculaneum innehåller intressant fakta utan att bli för mycket eller tråkigt. Historien flyter på i ett snabbt tempo, men det är absolut inget negativt.

Boken är lättläst med ett enkelt språk, mycket bra beskrivningar utan för långa utläggningar och även otroligt spännande, väldigt spännande. Rekommenderar verkligen denna bok, speciellt till er som gillar historiska böcker samt det romerska kejsardömet.

Pojken från Herculaneum är den första boken i en planerad trilogi. Jag kommer definitivt att läsa fortsättningen på denna historia då jag tyckte mycket om denna bok.

Stort tack Jan Ljuserdal för boken. Klicka in er här där ni kan läsa mer om boken samt följa Jans arbete med de kommande delarna. 
  
Betyg: 4 av 5 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.