fredag 27 september 2013

City of Ashes av Cassandra Clare

Titel: City of Ashes
Författare: Cassandra Clare
Förlag: McElderry Books
ISBN: 978-1-4169-7224-2
Serie: The Mortal Instruments 
Språk: Engelska
Antal sidor: 453
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

(Denna bok ingår i min tre på tre utmaning hos Pocketlover)   

******************************************************************************************************************
Handling: Clary Fray just wishes that her life would go back to normal. But what's normal when you're a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddenly see Downworlders like werewolves, vampires, and faeries? 

If Clary left the world of the Shadowhunters behind, it would mean more time with her best friend, Simon, who's becoming more than a friend. But the Shadowhunting world isn't ready to let her go--especially her handsome, infuriating, newfound brother, Jace. And Clary's only chance to help her mother is to track down rogue Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil--and also her father.

To complicate matters, someone in New York City is murdering Downworlder children. Is Valentine behind the killings--and if he is, what is he trying to do? When the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, is stolen, the terrifying Inquisitor arrives to investigate and zooms right in on Jace. How can Clary stop Valentine if Jace is willing to betray everything he believes in to help their father?
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det är ett par veckor faktiskt sedan jag läste ut denna bok. Jag tyckte väldigt mycket om första boken, City of Bones. Denna fortsättning ville jag läsa så fort jag hade sett filmen för ett par veckor sedan med, jag gillade filmen och ville ha mera av denna underbara värld samt dessa karaktärer.

Jag måste säga att jag tror nog att jag gillar bok nummer två bättre än bok nummer ett. Det känns verkligen som att det blir mer och mer spännande för varje bok och jag älskar denna serie mer och mer och denna värld som Cassandra Clare har skapat.

Precis som i första boken så händer det saker hela tiden, man slängs fram och tillbaka i handlingen. Hade det varit en annan bok hade jag kanske tyckt att det var lite väl mycket som händer på en gång. Men inte i detta fall, jag gillar det. Clare lyckas ta oss från scen till scen utan att det blir för mycket eller för mycket att hålla reda på.

Och så kan vi prata lite om karaktärerna. Jag börjar gilla vissa mer och mer för det känns som att de har utvecklats mer i denna bok. I första boken var väl Luke inte någon jättefavorit skulle jag påstå men i denna bok börjar jag gilla honom mer och mer, han får mer utrymme i denna bok och hans karaktär har utvecklats.
Jag tyckte om Magnus från första början så det är kul att få se mer av honom i denna bok, hoppas verkligen att det kommer att fortsätta med mer Magnus i kommande bok.

Jag sätter denna text nedan gömd, då det förekommer spoilers för er som inte har läst denna bok samt första boken.

Största överraskningen i denna bok var Simon som vampyr, det trodde jag inte. Jag gillar honom också, tycker dock att han och Clary känns helt platta som ett kärlekspar så jag hoppas att de nu gjorde slut för gott men att de fortsätter vara de bästa av vänner. För jag vill verkligen att de ska fortsätta vara vänner och att Simon fortsätter att vara en del av denna serier, men som kärlekspar passar de bara inte. 

Jag älskar Jace men var han inte lite väl deppig i denna bok? Han var så mycket roligare och sarkastisk i första boken. Här kändes det som att han gick omkring och bara tok deppade. Jag fattar, tjejen du är kär i visar sig vara din syster men snap out of it. Nä hoppas på en klar förbättring i bok tre och att min gamla Jace är tillbaka. Och så hoppas jag också att det visar sig att de inte alls är riktiga syskon, att det är någon typ Valentine som har ljugit för dem, att de har förväxlat Jace med någon annan eller en annan förklaring till att de faktiskt inte alls är syskon. Jag kan iallafall få hoppas. 

Bok tre kommer jag läsa nu i oktober. Ser så mycket fram emot att fortsätta på denna serie, tycker verkligen om den.

Betyg: 4 av 5 .

Andra delar i serien:
1. City of Bones
2. City of Ashes
3. City of Glass
4. City of Fallen Angels
5. City of Lost Souls
6. City of Heavenly Fire

4 kommentarer:

 1. Jag gillade inte den första boken så mycket, så då kanske den här passar mig bättre! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer gilla denna mer :) Jag tycker att serien blir bättre och bättre :)

   Radera
 2. Ska ta tag i denna snart hoppas jag! Hoppas bara den är bättre än den första ;)

  SV: Tack för rekommendationen! Ska försöka komma ihåg detta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den första faktiskt men denna tyckte jag var bättre än ettan :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.