onsdag 10 juli 2013

Nya kontakter av Sophie Kinsella


Titel: Nya kontakter
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Ponto Pocket - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7475-105-5
Språk: Svenska
Antal sidor: 368
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Ibland är ett samtal allt som krävs ...
En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...

~Adlibris.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Sophie Kinsella är en av mina favoritförfattare när det kommer till lättsamma böcker och chick lit. Jag tycker mycket om hennes Shopaholic-serie. Men jag tycker bäst om de böcker hon har skrivit fristående som Sophie Kinsella. Jag tyckte väldigt mycket om Karriär & Köksbesvär, Mina hemtligheter, av alla de böcker som hon har skrivit tycker jag bäst om denna Nya kontakter, vilken underbar pärla till bok.

Kinsella får mig alltid att skratta högt, denna bok var inget undantag. Jag skrattade högt redan i början och det fortsatte sedan under bokens gång. Boken bjuder på många härliga skratt, dialogerna är helt underbara, väldigt roliga.

Det är en härlig blandning på karaktärer. Jag tyckte om huvudkaraktären Poopy, fattar inte hur hon kunde ställa till det så för sig själv. Men hade hon inte ställt till det så hade det inte blivit den roliga bok som detta är. Gillade SMS konversationerna som hon och Sam har, även där skrattade jag flera gånger.

Det var lite annorlunda att Kinsella använde sig av fotnoter. Till en början störde jag mig på det då jag inte gillar att behöva slänga ett öga längre ner i boken mitt i en mening. Men tills lut vande man sig och det flöt in i texten bra. 

Nya kontakter är en rolig, underhållande, charmig och flippad bok. Den var svår att lägga ifrån sig, passar perfekt som semesterläsning.

Jag har egentligen inte så mycket mer att säga om. Mer än att detta är en riktigt bra och perfekt chick lit som jag rekommenderar varmt. 

Betyg: 5 av 5.

2 kommentarer:

  1. Har läst hela Shopaholic-serien av Kinsella, men fler har jag inte hunnit läst ännu. Skall dock läsa mer!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det, hon skriver så lättsamma och roliga böcker. Och denna Nya kontakter är helt hysteriskt rolig.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.