lördag 6 juli 2013

Alice i Zombielandet av Gena Showalter


Titel: Alice i Zombielandet
Författare: Gena Showalter
Förlag: Harlequin - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-640-7798-1
Serie: White rabbit chronicles #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 427
Finns hos: Adlibris / Bokus / Harlequin 

******************************************************************************************************************
Handling: Hon kommer inte att ge sig förrän varenda zombie ligger i sin grav. För alltid.
 
Om någon hade berättat för Alice Bell att hennes liv skulle vändas upp och ner från ett ögonblick till ett annat, skulle hon ha brustit ut i skratt. Från lyckligt till tragiskt, från oskuldsfullt till förstört. Nej, aldrig. Men det var det som hände. Ett hjärtslag. En blinkning, ett andetag, en sekund - och allt hon kände till och älskade var borta.
Hennes pappa hade haft rätt. Monstren fanns på riktigt.

För att hämnas sin familj måste Alice lära sig att slåss mot de odöda. Och för att överleva måste hon sätta sin tillit till den farligaste av alla farliga killar, Cole Holland. Men Cole har sina egna hemligheter, och om Alice inte är försiktig kan de visa sig vara farligare än zombierna.

~Harlequin.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Vad jag har läst mig till så har en del läsare av denna bok trott att detta är något av en retelling av Alice i Underlandet. När det har visat sig att det inte är det har de blivit något besvikna. Jag var alltså från början medveten om att detta inte är en retelling. Det dessa två böcker har gemensamt är att huvudkaraktären heter Alice och att namnen på varje kapitel refererar till Alice i Underlandet, där slutar likheterna.

Jag hade inte så jättehöga förväntningar på denna bok. Jag har varit sugen på att läsa den ett tag då jag faktiskt aldrig läst en bok som handlar om zombies, det har av någon anledning inte lockat mig tidigare. Så denna bok blev en trevlig överraskning måste jag säga, jag gillade den verkligen. Jag kan inte påstå att jag nu helt plötsligt kommer vilja sluka bok efter bok som handlar om zombies men detta var verkligen så annorlunda på ett bra sätt från det jag i vanliga fall läser.

Jag gillade berättelsen och karaktärerna. Jag tyckte om Alice, tyckte om att hon var så sarkastisk jag skrattade både en och två gånger högt åt saker som hon sa, hon är en tuff tjej som inte viker sig för någon.
Min favoritkaraktär är Kat, verkligen älskade henne.

Om jag ska säga något negativt om denna bok så är det är kapitlen är lite väl långa. Petigt och töntigt utav mig, jag vet. Men jag är en sån som måste avsluta ett kapitel innan jag kan stänga igen en bok, det blev en liten stress innan sängdags och innan det var dags att gå till jobbet :)

Allt som allt så gillade jag verkligen denna bok, den var väldigt bra. Jag tycker mycket om hela zombievärlden som Gena har byggt upp.

Jag kommer absolut att läsa fortsättningen. Del två kommer ut på engelska i september i år och på svenska till hösten 2014 (en hel evighet). Får se om jag orkar vänta eller om jag läser den på engelska. Måste även passa på att säga att jag tycker att omslaget är väldigt fint.
 
Betyg: 4 av 5

8 kommentarer:

 1. Min kompis läser samma bok nu och sa att hennes kompis heter katt och det ska ju föreställa katten i alice i underlandet om jag förstod det rätt. Om du ville veta mer som var likheter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack :) hoppas din vän gillar den :)

   Radera
 2. Jag är likadan:). Blir stressad av långa kapitel när man ska göra något annat snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite stressande haha, jag blir tokig på för långa kapitel ;)

   Radera
 3. Vad kul att du oxå gillade boken! :)

  SvaraRadera
 4. hur vet du att nästa bok kommer nästa år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag fick inte till att lämna en kommentar hos dig. Så jag hoppas att du ser det här. Finns att läsa här på hennes hemsida att del 2 kommer ut nu i september:

   http://members.genashowalter.com/page/upcoming-releases

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.