söndag 7 april 2013

City of Bones av Cassandra Clare


Titel: City of Bones
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 485
******************************************************************************************************************
Handling: When Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder. Much less a murder commited by three teenagers covered with odd markings. This is Clary's first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons and keeping the odd werewolves and vampires in line. 
It's also her first meeting with gorgeous, golden-haired Jace. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace's world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in an ordinary mundane like Clary? And how did she suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know...
~Goodreads.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag tycker: Jag har velat läsa denna serie hur länge som helst men inte kommit till skott innan. Jag måste ta och ge mig själv en smäll. Varför, varför, varför har jag väntat så länge med att läsa denna bok?! Kan inte fatta att jag har väntat så länge med att läsa denna bok.

Shit, vart ska jag börja?! Jag gillar denna MASSOR! Jag fastnade verkligen för den på en gång. Jag personligen tyckte inte att denna var seg till en början eller att den var svårt att komma in i den som jag har läst att vissa av er har haft. Läste vi samma bok ;) Jag har även läst på någon blogg att kapitlen ska ha varit för långa. Huh? De är ju på ca 15-20 sidor.

Jag älskar hur sarkastisk Clary är, jag älskade henne efter bara nåt kapitel. Jace, asså behöver jag ens skriva varför jag älskar honom. Jag tyckte om de andra karaktärerna med, aww Simon och Isabell är ju hur sassy som helst.

Varning för spoiler: Markera texten om du inte är rätt för att bli spoilad eller redan har läst City of Bones.
WOW, Clary och Jace är syskon. Det hade jag aldrig kunnat lista ut när jag läste den. Jag hejade ju på dem tillsammans. Jag ville ju att de skulle bli ett par. Men sen när den lilla överraskningen la sig så är jag helt ok med att de är syskon. 

Jag älskar verkligen dialogerna i denna bok. De är så underbara, det finns så mycket underbara och sarkastiska citat att ta ur. Jag skrattade nog rätt ut både en och två gånger. Älskar verkligen Cassandra Clares sätt att skriva. Jag älskar verkligen denna värld som hon har byggt upp. Ser så mycket fram emot att läsa fortsättningen, är så glad att jag köpte ett box-set så jag har tre böcker till att läsa.

Om du har varit sugen på att läsa denna serie, säger jag bara LÄS den! Vad väntar du på :)

Betyg: 4 av 5


Innan jag läste boken hade jag endast sett den första trailern för filmen som har funnits ute ganska länge. Det för att jag eventuellt inte ville bli spoilad. Ibland kan jag tycka att vissa trailers avslöjar lite väl mycket. Efter att jag hade läst ut boken slängde jag mig över den nya trailern som kom här om dagen. Kan filmen ha premiär typ igår.

7 kommentarer:

 1. Jag har också väntat alldeles för länge med den här verkar det som ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carro, läs den, läs den, läs den :) jag fattar inte att jag har väntat så länge på att läsa den.

   Radera
 2. Jag tyckte också väldigt mycket om den! Blev också lite förvånad över det som du hade spoilergömt. Inget som jag väntade mig men är också helt ok med det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vart helt blown away, ser så mycket fram emot filmen nu och att få läsa fortsättningen :)

   Radera
 3. Jag måste läsa de här böckerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det :) Du kommer inte att ångra dig :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.