måndag 22 april 2013

Buzz (HP #2) av Anders de la Motte


Titel: Buzz
Författare: Anders de la Motte 
Förlag: Pocketförlaget
Språk: Svenska
Antal sidor: 394
Finns hos: Adlibris / Bokus
******************************************************************************************************************
Handling: Henrik HP Pettersson är på flykt och har hamnat i Dubai. Det har gått fjorton månader sedan han via en mystisk mobiltelefon blev indragen i det djävulska verklighetsspel som sånär kostade honom livet.  Rebecca befinner sig i Sudan som livvakt åt en svensk minister. Men dramatiska händelser tvingar snart de båda syskonen tillbaka till Stockholm. 
Är Spelet verkligen över? Vem kan man egentligen lita på? Går det att skydda sig mot ett hot som kanske inte ens existerar?

[buzz] är fortsättningen Anders de la Mottes succédebut [geim] som belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 2010. Den är en andlöst spännande, kraftfull och nyskapande thriller som kommer att läsas av många över hela Europa!
~Bokia.se
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Direkt efter att jag hade läst ut Geim började jag på Buzz. Jag gillade ju verkligen Geim och dess uppföljare gjorde mig verkligen inte besviken. Tyckte lite i början att den startade lite segt, men sedan så glömde jag bort det för boken tog verkligen fart.

Jag gillar verkligen sättet som Anders de la Motte skriver på. Språket är så relevant och levande. Han har verkligen hittat sin språk och sitt sätt att skriva sina böcker.

Karaktärerna utvecklas mer i denna bok och man får lära känna allt mer. HP utvecklas till en karaktär som jag faktiskt gillar. Gillar även Rebecca och hennes jävla anamma.

Trots att Buzz egentligen är en fristående bok tycker jag att man absolut ska läsa Geim först för att få den ultimata läsupplevelsen och för att förstå referenserna.

Buzz var mycket spännande, den håller samma höga kvalité som dess föregångare. 

Rekommenderas varmt.

Jag har inte den tredje boken hemma, men kommer att skaffa den snarast. 

Betyg: 4 av 5. 

4 kommentarer:

 1. Jag har både den här och del 3 hemma måste läsa dem snart! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste verkligen skaffa del 3 :)

   Radera
 2. Jag har läst alla tre och gillar dem väldigt mycket :) Tycker att Geim var bäst. Som du sägr så började Buzz lite segt men sedan tog den fart =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste verkligen skaffa tredje :) Av dessa två jag har läst gillade jag också Geim bäst.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.