måndag 18 mars 2013

Deluxe av Anna Godbersen

 
Titel: Deluxe
Författare: Anna Godbersen
Serie: Deluxe #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 427

(Utläst 16 mars 2013)
 
******************************************************************************************************************
Handling: Den här resan tillbaka till oskuldens tid - är allt annat än oskuldsfull ...

Manhattan 1899. I en värld av lyx och bedrägeri - lever några ungdomar farligt, skandalösa liv. Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmade Elizabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken. Den förbjudna kärleken. Men så händer det oförutsägbara; hennes hästekipage välter i en skarp kurva och Elizabeth - flickan vars lyxiga leverne livat upp stadens skvallersidor - kastas ur och drunknar i strömvirvlarna från Hudsonfloden. Hela New York sörjer hennes bortgång och rykten tar fart. Var det en vanlig olycka, eller fanns det de som hade allt att vinna på att Manhattans mest firade celebritet försvann ...?
~Goodreads.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag tycker: Jag älskar New York, har varit där två gånger och vill åka tillbaka. Så peppad på att läsa denna bok. Gossip Girl goes 1800-talet typ.

Jag kunde se framför mig de vackra klänningarna och hur fint de bodde på Manhattan. Jag älskar tiden som den utspelar sig i, tycker Anna Godbersen har gjort ett fantastiskt jobb med att beskriva deras värld. För oss idag känns det helt främmande med allt niande personer emellan, speciellt när de är i åldern 16-20, nigande och att man hela tiden var tvungen att tänka sig för hur man uppförde sig, vad man hade på sig, vad andra skulle tycka och tänka. Men ack så intressant det var att läsa.

Jag gillar karaktärerna, speciellt Elizabeths yngre syster Diana, hon var min favorit. Tyckte om att man fick följa flera karaktärer i varje kapitel.

Jag gillade denna bok, det är dock ingen bok jag kommer att komma ihåg längre fram. Men den var lättläst, spännande, lättsmällt underhållning med romantik och drama. Gillar man Gossip Girl så kommer man gilla denna. 

Betyg: 3 av 5

4 kommentarer:

 1. Boken låter bra. Men vilken superfin framsida! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den Ewelina :) Visst är det en fin framsida, gillar den jättemycket :)

   Radera
 2. Jag gillar (läs älskar) Gossip Girl och har faktiskt tänkt kolla upp den här, får ta tag i det verkar det som :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.