lördag 9 februari 2013

Anna Dressed in Blood av Kendare Blake


Titel: Anna dressed in blood
Författare: Kendare Blake
Språk: Engelska
Antal sidor: 369

******************************************************************************************************************
Handling: Cas Lowood is no ordinary guy - he hunts dead people. People like Anna. Anna Dressed in Blood. A beautiful, murderous ghost entangled in curses and rage. Cas knows he must destroy her, but as her tragic past is revealed, he starts to understand why Anna has killed everyone who's ever dared to enter her spooky home. Everyone, that is, except Cas... 
~Bokus.se

Jag tycker: Får jag först börja med att säga att jag älskar detta omslag. Det är så sjukt fint, lätt ett av mina favoritomslag. Jag har hört mycket bra om denna bok och den levererade ska jag säga.
Jag är lite mesig när det kommer till att läsa skräck, nu är inte detta skräck utan horror. Så jag var lite nervös för att jag skulle finna boken helt creepy. Nu är ju detta en YA-bok och jag är ändå strax över 30 år så jag blev inte så skrämd som jag har läst att vissa blev att döma av deras recensioner på Goodreads. Den var mer mystisk och spännande än läskig. Den är inte så jättefartfylld i början utan tar fart när det är ca 100 sidor kvar av boken. Man kan inte lägga ifrån sig boken då den är spännande och man vill veta hur det ska gå för Anna.

Jag tyckte att den påminde lite om TV-serien Supernatural som jag följer. Den påminde mig lite om några avsnitt av säsong 1. 
Gillade nästan alla karaktärer starkt, måste dock erkänna att jag fann relationen mellan Cas och Anna lite creepy. Carmel var cool, Thomas likaså och Anna var en skön tuff tjej. Nä, vänta Anna var sten cool, älskade henne.  

Gillade denna bok och kan verkligen rekommendera er att läsa den om ni inte redan har gjort det. Anna dressed in blood får en 4:a i betyg av mig. 

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det måste du verkligen :) riktigt bra bok :) så läs läs läs

   Radera
 2. Jag fick hem den i veckan :)

  SvaraRadera
 3. DU har fått lite nätkärlek i min blogg http://bokraden.blogspot.se/2013/02/natkarlek.html

  SvaraRadera
 4. Den här utgåvan var mycket finare än den svenska tycker jag, mer logiskt också med det röda temat med tanke på handlingen och titeln :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker verkligen om denna utgåva och som du säger så är den mer logisk också :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.