onsdag 30 januari 2013

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna

Titel: En liten hattaffär på hörnet
Författare: Marita Conlon-McKenna
Språk: Svenska
Antal sidor: 329

******************************************************************************************************************
Handling: När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ensam ansvarig för hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser över Irland och hattbranschen är onekligen ett osäkert kort - vem köper egentligen en hatt i dag? Dessutom vill ett företagskonglomerat riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria, och Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon acceptera det generösa erbjudandet och sälja? 
Trots att den stilige advokaten Neil Harrington avråder henne bestämmer hon sig slutligen för att våga ta språnget och behålla affären, och intresset visar sig vara oväntat stort för hennes unika design. Brätten och band, fjädrar och flor blir snart viktiga ingredienser i hennes nya tillvaro och kundregistret växer snabbt. Mängder av kvinnor visar sig vara på jakt efter den perfekta hatten för bröllop, modevisningar och fester. På kuppen får Ellie ta del av, och blir ibland direkt delaktig i, kundernas stora ögonblick och de otroliga historier som förde dem dit. Samtidigt fortsätter turbulensen i hennes eget liv när hon möter den spännande rockmanagern Rory Dunne. Kärleken slår till och hon är lyckligare än hon någonsin varit. Men inte ens den mest magiska hatt kan skydda ett vidöppet hjärta.
~Bokia.se


Jag tycker: Denna bok har jag hållit i händerna flera gånger när jag har varit inne i en bokaffär. Har varit på väg att köpa den flera gånger då jag har tyckt att den verkar så himla gullig och söt. Jag köpte den för ett par veckor sedan och har nu läst den.

Det är en jätte söt och charmig liten bok. Jag blev glad av att läsa den och log flera gånger under tiden jag läste den. Jag gillar att man fick läsa om flera karaktärer och hur de sedan vävs samman med Ellie och hennes söta hattbutik, hur allting alltid kommer tillbaka till henne.
Det är en lättsam bok att ta sig igenom och väldigt snabbläst. Vill man ha lite paus från deckare, vampyrer, monsters så är detta en charmig liten bok.

Betyget denna får av mig är 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.