fredag 18 januari 2013

Eldvittnet av Lars Kepler

Titel: Eldvittnet
Författare: Lars Kepler
Språk: Svenska
Antal sidor: 562

******************************************************************************************************************
Handling: Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.


Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändningar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt. Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.
~Goodreads.com

Jag tycker:
Jag tycker väldigt, väldigt mycket om Lars Keplers böcker. Jag tyckte väldigt mycket om Hypnotisören och jag fullkomligt älskade Paganinikontraktet. Denna bok var inget undantag, älskade även denna. Den är inte i samma klass som Paganinikomntraktet var men denna är nära. Ca 10 sidor in i boken säger det bara BAM och man har kastats in i en fängslande härva. Boken är spännande i stort sett varje sida. Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken, kapitlen är korta och slutar många gånger med en cliffhanger, så man vill ju bara fortsätta läsa.
Kommissarien Jonna Linna är en mycket intressant karaktär som jag gillar starkt. I denna bok får vi reda mer om honom som person vilket jag gillade.
Måste verkligen ta och läsa Sandmannen, men den får vänta ett tag tills den kommer i pocket. För jag har alla 3 Kepler böcker i pocket så då vill jag ha den med i pocket, måste ju vara jämt i bokhyllan.

Jag ger denna bok 5 av 5.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.