söndag 22 december 2019

Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen

Titel: Offer 2117
Författare: Jussi Adler-Olsen
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0017-562-7
Serie: Avdelning Q #8 
Antal sidor: 512
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Albert Bonniers Förlag, stort tack!

Första meningen: "En vecka innan Assads familj lämnade Sab Abar tog hans pappa med honom till lördagsmarknadens överväldigade myller av bodar med kikärter, granatäpplen, bulgur, kryddor i starka färger och kacklande höns som väntade på yxan." 

Handling: I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mörk och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Var kommer han ifrån? Vilka hemligheter bär han på? I "Offer 2117" får vi svaren. Det här är Assads historia. 

Kommentar: Det här är en bok och historia jag sett såååååå länge fram emot att läsa. Assad har ju varit lite av ett mysterium, vi har inte vetat så mycket om honom men här får man alla svar för här är det hans historia som står i fokus. Det är riktigt spännande att få ta del av hans historia och förflutna. Det som hände Assad för många år sedan har säkert hänt många, det kan hända och har hänt. När jag läste är jag nästan inte förvånad vilken bakgrund han har, Jussi Adler-Olsen målar upp det mycket bra.
Som alltid när författaren skriver en bok är det intressant, fängslande och man sugs direkt in i handlingen, aktuella samhällsfrågor. Det är allvarliga ämnen men Jussi har alltid med en dos humor. Böckerna har blivit allvarligare och mörkare, här kan man verkligen säga att det tas ytterligare ett steg mot det mörka.
Alltid när jag har läst ut en bok i denna serie längtar jag till nästa.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.