torsdag 28 februari 2019

Kommande böcker: Mars 2019

Snart mars och förhoppningsvis kommer våren och vi slipper mer snö.
Men nu ska vi ta en titt på böcker som släpps i mars som jag vill lägga mina händer på. I februari hittade jag två böcker, då kan man säga att jag i mars hittar betydligt fler jag är intresserad av att läsa.

Järtecken av Christoffer Carlsson
Utgivningsdatum: 2019-03-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han
 döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen? 
Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt. 

Kommentar: Jag har en bok oläst i bokhyllan om Leo Junker. Detta är inte en bok i serien om Leo, om jag förstått det rätt så är detta ingen ny serie heller. Jag är klart nyfiken på den. Har faktist en förhandsgåva av den i bokhyllan som jag fick med mig på ett event med Bonnierförlagen i höstas. 
*********************************************************************************** 

Små eldar överallt av Celeste Ng
Utgivningsdatum: 2019-03-05
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? 

En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom den. 

Kommentar: Den här boken har jag sett överallt känns det som. Jag är klart intresserad så denna måste jag verkligen se till att skaffa.
***********************************************************************************


Jag försvinner i mörkret av Michelle McNamara
Utgivningsdatum: 2019-03-19
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Tolv mord, femtio våldtäkter - från mitten av 1970-talet och tio år framåt levde Kalifornien i skräck för Golden State Killer. Han lyckades undkomma rättvisan. Många år senare gjorde Michelle McNamara det till sin livsuppgift att hitta honom. 

Hennes bok är en stark, mardrömslik skildring direkt från verkligheten och samtidigt ett självporträtt av en kvinna besatt av sitt sökande efter sanningen. 

Kommentar: Även den här har jag hört mycket om här och var. Förläggaren på Albert Bonniers Förlag talade så passionerat om denna på ett event jag var hos dem så jag är verkligen intresserad kan man säga.
***********************************************************************************************************************

Konsten att förlora av Alice Zeniter
Utgivningsdatum: 2019-03-15
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Från sin plats på den vita färjans däck ser Naima Algeriets kust närma sig. Bakom sig har hon ett Paris skakat av terrorattacker, framför sig en oundviklig konfrontation med det förflutna. Hennes far Ali flydde Algeriet vid självständighetskrigets slut 1962 och familjen har under alla år tidigt om varför. 

"Konsten att förlora" är en släktsaga om nationalism, identitet och främlingskap. 

Kommentar: Den här boken har jag faktist redan läst, recension kommer. Men ville ändå lägga upp den här som ett tips för det är en fin historia.
***********************************************************************************

Åtta månader av Magnus Montelius
Utgivningsdatum: 2019-03-12
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Efter ett tips avslöjar journalisten Nina Wedén utrikesministern som sexköpare. 

När den karismatiske men oprövade Jacob Weiss utses till ny minister blir Nina till sin förvåning hans pressekreterare. Runt Weiss cirkulerar såväl rykten som tvivelaktiga medarbetare och när en chefstjänsteman hittas hängd inser Nina att något är fruktansvärt fel. Och spåren leder mot hennes egen hemliga källa.

Kommentar: Ingen författare jag hört om tidigare men jag är klart intresserad av den här.
***********************************************************************************

Där solen går upp i väster av Britta Röstlund
Utgivningsdatum: 2019-03-14
Förlag: Norstedts

Handling: En man från Paris förlorar sin familj när de faller från en rosa granitklippa i den lilla byn Ploumanac´h, i Bretagne. Åter i Paris isolerar han sig på sin frus kontor och går igenom dator och papper för att hitta en förklaring til fallet. Vem var egentligen hans fru?

Samtidigt följer vi hur en gammal man och en polis från byn i Bretagne påverkas av olyckan på stranden. Den gamle mannen har sett fallet från klippan men tiger om hela sanningen, och för polisen väcker händelsen frågor och traumatiska minnen. 

Kommentar: Ännu en författare jag inte hört talas om tidigare, alltid trevligt att upptäcka nya författare. 
***********************************************************************************

Kvinnan som jagade ensam av Magnus Jonsson
Utgivningsdatum: 2019-03-22
Serie: Hatet-trilogin #3
Förlag: Modernista

Handling: Linn Ståhl har bestämt sig för att aldrig mer samarbeta med Stockholmspolisen. Men när en av hennes tidigare vänner från Anti-fascistisk aktion söker upp henne efter att en av dem blivit allvarligt misshandlad och när en annan AFA-medlem hittas död bara några dagar senare, kan hon inte undvika att bli involverad. 

Linn går motvilligt med på att ännu en gång bistå kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson med sina specialkunskaper i dekryptering. Samtidigt slits hon mellan dubbla lojaliteter, eftersom hon inte är beredd att avslöja AFA:s olagliga aktiviteter för polisen. 

För att inte behöva förråda någon startar Linn en parallell utredning och påbörjar på egen hand jakten på den misstänkta infiltratör som verkar avrätta AFA-medlemmar en efter en. Spåren leder henne till Danmark, till människor som redan tidigare velat se henne död. 

Kommentar: Jag har del 1 och 2 fortfarande oläst i bokhyllan, jag har dock satt upp författaren på årets boktolva så äntligen kommer jag påbörja denna serie. 
************************************************************************************************************************
Krigsstorm av Victoria Aveyard
Utgivningsdatum: 2019-03-15
Serie: Röd drottning #4
Förlag: Modernista

Handling: Mare Barrow har lärt sig sin läxa: Hon har blivit förråd för sista gången. Fast besluten att skydda sig själv och sina röda vänner står hon reda att ta över Nortas tron. 


Men det är en kamp som hon inte kan vinna på egen hand. Ännu kontrolleras Norta av Maven Calore: en man besjälad av en övertygelse så stark att han står redo att förgöra allt och alla som kommer i hans väg. 

De röda och blandblodiga måste resa sig, tillsammans. Och Mare behöver slåss vid sidan av den man och bedragare som krossat hennes hjärta, för att i sin tur gemensamt krossa konungen. Detta är tiden då Mare slutligen måste stirra sitt öde i vitögat. Detta är tiden när kriget blåser fram, en tid när allt och alla sätts på prov, men när inte alla överlever. 

Kommentar: Jag har läst del 1 som jag verkligen tyckte om, del 2 står oläst i bokhyllan. Hade missat att detta är del 4 trodde det var del 3 men så kan det gå. En serie jag vill fortsätta på. 
************************************************************************************************************************

Med ont fördrivas av Anna Tell
Utgivningsdatum: 2019-03-21
Serie: Förhandlaren Amanda Lund #2
Förlag: Wahlström & Widstrand


Handling: Amanda Lund har nyligen återvänt till posten som förhandlare och operatör inom Nationella insatsstyrkan efter sin föräldraledighet. Genast dras hon in i förvecklingarna kring ett fall med en försvunnen svensk polis, stationerad i Pristina, Kosovo. 

Samtidigt kör den förre detta polisen Ellen Engwall en bil med okänd last genom Europa. Och i Sverige sörjer en man djupt och eftersträvar hämnd. 

Kommentar: Tyckte väldigt mycket om första delen i denna serie så der verkligen fram emot att läsa nästa del. 
*************************************************************************************


Den ljusaste natten av Helena Kubicek Boye
Utgivningsdatum: 2019-03-14
Serie: Anna Varga #2
Förlag: Bokfabriken


Handling: Det är midsommar i Säter, dalarna. En dömd pedofil avviker från sin permission från Säters rättspsykiatriska klinik. 
När en femårig flicka samtidigt försvinner spårlöst från en närliggande campingplats sprider sig skräcken och paniken. Snart försvinner ännu ett barn, en sjuårig pojke. Anna Varga, psykolog vid kliniken, är ansvarig för permissionen och måste hjälpa polisen att hitta barnen innan det är för sent. 

Kommentar: Usch pedofiler, jag får rysningar. Jisses mycket serier jag har igång inser jag, måste göra något åt det känner jag. Ser fram emot att fortsätta på denna även om den berör pedofili. 
*************************************************************************************

2 kommentarer:

  1. Hittade 3 böcker som man MÅSTE läsa som kommer imars :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kunde behärska dig mer än jag ;)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.