tisdag 4 september 2018

De vackraste av Karin Slaughter

Titel: De vackraste
Författare: Karin Slaughter
Förlag: HarperCrime
ISBN: 978-91-5091-778-9
Original titel: Pretty girls
Språk: Svenska
Antal sidor: 495
Finns hos: Adlibris / Bokus
************************************************************************************
Handling: Alla har hemligheter. Vissa är bara mer brutala än andra. Hennes man blir kallblodigt mördad. Hennes syster är spårlöst försvunnen. 

När Claire börjar nysta i det förflutna förstår hon att livet hon levt aldrig varit på riktigt, och att hennes man inte vad den hon trodde. Snart inser hon att sanningen är grymmare än hon någonsin kunnat föreställa sig. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har hört så mycket gott om denna författare så jag har varit sugen på att läsa ett bra tag. Psykologisk thriller är ju en genre jag är svag för så jag gick in med höga förväntningar då detta verkligen lät som en bok i min smak.

Det blev inte riktigt sådär nervkittlande som jag hade hoppats på. Handlingen låter spännande och jag trodde jag skulle sitta där med andan i halsen. Det började bra, var ganska spännande och jag ville verkligen veta vad som hade hänt och vad komma skulle. Men den tog en konstig väg med en hel del konstigheter.

Till att börja med är detta frosseri i våldsamhet. Jag har inte haft problem egentligen att läsa om våld och tortyr, annat är det att se det på film men att läsa om det har inte varit ett problem. Här blir det bara på tok för mycket. Det blir liksom bara för äckligt med de våldsamma beskrivningarna av våld, förnedring, de känns onödiga då de aldrig tar slut.
Berättelsen vänder åt olika håll, konstiga håll. De detaljerade snuffporrscenerna beskrivs på tok för mycket så till slut skumläste jag dem och ville bara hoppa över dem.

Boken är även för lång för sitt eget bästa, tillslut blir den bara seg att läsa trots att en är ganska lättläst egentligen. Under första delen av boken var jag verkligen nyfiken och funderade på vad som hade hänt men nja jag blev helt enkelt besviken då den någonstans efter halva boken blev väldigt förutsägbar. Karaktärerna är oroligt osympatiska, både Claire och Paul. Den enda som jag faktiskt gillar är Claires syster, Lydia.

Betyg: 3 av 5

2 kommentarer:

  1. Jag gillar Slaughter för att det är snabbläst och underhållande. Inget mästerverk kanske men ändå bra i sin genre! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev ingen ny favorit men jag kommer absolut att läsa mer av henne :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.